A magyar őzért szakmai műhely

.1957-ben születtem Pécsett a csodálatos Mecsek lábánál. Gyerekkoromban a kapott zsebpénzemből Kittenberger Kálmán és Mészáros Kálmán, Széchenyi Zsigmond, Nadler Herbert, Joy Adamson, Jim Corbett és sorolhatnám az írókat, könyveiken nőttem fel. Egész életemben szerettem volna vadász lenni.

Építész vagyok, vállalkozó.

1998. június 11.-én a Debreceni Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Főiskolai Karán vadgazdálkodási szakmérnöki képesítést is szereztem.

1998. június 25.-én esküdtem fel hivatásos vadásszá.

1998. július 01.-től léptem szolgálatba, mellékfoglalkozásként, sportvadászi tagság mellett a Társult Földtulajdonosok Pécsudvardi Vt.-nál, mint hivatásos vadász.

2015. évben lettem a Mecsekalja VT. tagja, és 2017. március 01-től látom el a társaság vadászmesteri teendőit.

Az élőhely adottsága az őzállomány számára kiváló, azonban a vaddisznó, aranysakál túlszaporodása és az elmúlt évek őzállományának túlvadászata, túlbecsült állománybecslés vezetett az állomány  minőségi és mennyiségi romlásához. Ezen szeretnék a legjobb tudásommal változtatni és az őzállományt a megérdemelt rangjára emelni hozzáértő, kiváló hivatásos vadász kollégáim segítségével.

A „Magyar őzért szakmai műhely”-ben koncentrálódó tudást felhasználva és adaptálva a helyi adottságainkra, tanulva az ott elhangzott, publikált anyagokból, van reményünk  az őz megmentésére.