A magyar őzért szakmai műhely

.Budapesten születtem 1970-ben, családos 2 gyermekes szülő vagyok. Vadászattal, vadgazdálkodással szinte bölcsőm elhagyása óta foglalkozom.

Beleszülettem a vadászatba, Apám már a 60-as években vadászmester volt somogy egyik leg változatosabb és leg gazdagabb adottságokkal rendelkező területén. Családunk elhivatottsága volt ezen a területen lévő vadgazdákodás és vadászat, amiben 40 éven keresztül tudtam tudást, tapasztalatot, gyakorlatot szerezni és továbbfejleszteni. Ezek mellett próbáltam minden lexikális és tanulható tudásanyagot megszerezni a vadfajok, vadászat-vadgazdálkodás és vadászati kultúra témaköreiben. Pest, Fejér és Szolnok megyékben is lehetőségem nyílt a vadgazdálkodásban tevékenykedni közben, melyek között jelenleg is vadászatra jogosultaknál végzek elhivatott munkát, a vezetőség és a gyakorló vadászó vadgazdálkodók között. 

Hiszem, hogy a magyar vadásztársadalom informálása és képzése nagyban elősegíti vadgazdálkodásunk fejlődő eredményeit. A túlnyomó részt nem hivatásszerű, hanem sportvadászokból álló közösség és önzetlensége tudja azt az extra erőt és munkát adni a vadgazdálkodáshoz, amit a szakmai képzések segítésével az előrelépésekhez fel lehet használni.

A Magyar Őz az a vad véleményem szerint, mely nagyon széles vadgazdálkodási jelentőséggel bír, mégis túl kevés figyelmet fordítunk a fejlesztésére, felkutatására.